Kookboek De Franse keuken

Kookboek De Franse keuken - recensieEen kookboek met meer dan 200 klassieke en eigentijdse gerechten

De culinaire traditie van Frankrijk is de beroemdste ter wereld – van de met zon doordrenkte specialiteiten ui de Provence, via de robuuste gerechten van Bourgondië tot de klassieke visgerechten langs de Atlantische kust.
Elk gebied heeft zijn eigen sfeer en kenmerkende stijl van koken, gebaseerd op de smakelijke lokale ingrediënten: pikante kazen, aromatische kruiden, heerlijke boter en room, verse vis en schaal- en schelpdieren, en een verscheidenheid aan wild, gevogelte en vlees. Traditie en geografische ligging zorgen, in combinatie met de klassieke keuken, voor een rijk en gevarieerd erfgoed.

Dit boek bevat het beste wat Frankrijk te bieden heeft. Er zijn recepten voor elke gelegenheid en voor elk niveau, zoals eenvoudige regionale specialiteiten als cassoulet uit Toulouse en mosselen gestoomd in witte wijn, of bijzondere klassieke gerechten als kreeft thermidor en fazantenborst met appels; maar ook lichtere, eigentijdse creaties ontbreken niet, zoals salade met gegrilde geitenkaas.
Het boek biedt meer dan 900 foto’s die de recepten verduidelijken, zodat u altijd verzekerd bent van een perfect resultaat, of u nu een soufflé maakt, voor de eerste keer probeert crêpes te bakken of uw vaardigheid in het maken van deeg beproeft.

De informatieve inleiding geeft een fascinerende blik achter de schermen van de gerespecteerde Franse keuken en de adembenemende foto’s van elk gerecht zullen u zeker inspireren om bekende gerechten te perfectioneren en nieuwe te proberen.

De kooktechnieken worden duidelijk uitgelegd, er staan handige tips vermeld en achter in het boek staat een uitgebreide verklarende woordenlijst, dus zelfs als u een beginner bent in de keuken, helpt dit boek u om de authentieke geuren en smaken van Frankrijk in uw eigen huis te creëren.

De Franse keuken

(uit de inleiding)
De genoegens van koken en eten betekenen alles voor de Fransen en vormen de basis voor hun manier van leven. Eten is een constante bron van conversatie, in de metro, in winkels, op kantoor en bij de school. De maaltijden zijn heilig – waarom denkt u dat het verkeer rond de klok van 13.00 uur plotseling veel rustiger is? De Fransen zitten dan aan tafel.

Familiemaaltijden zijn een gebeurtenis in Frankrijk. Dit onderdeel van het dagelijks leven is een waar feest van de basisgenoegens van het leven, en speciale gebeurtenissen, verjaardagen en feestdagen worden overvloedig met eten en wijn gevierd.

Het wekt dan ook geen verbazing dat een Frans gezin een groter deel van het budget besteedt aan voedingsmiddelen dan de meeste gezinnen ergens anders ter wereld. En niet aan kant-en-klaar maaltijden, maar aan vlees en gevogelte van de beste kwaliteit, aan verse vis en heerlijke kazen.
De Franse keuken geniet faam in de hele wereld en wordt vaak beschouwd als de maatstaf voor de keukens van andere landen. Maar wat maakt hem nou zo bijzonder? Schaf dit boek aan en ook u zult er achter komen.

De Franse keuken
Carole Clements en Elizabeth Wolf-Cohen
Uitgever: Veltman uitgevers
ISBN: 905920373-9

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: