Kookboek Culinaria Frankrijk – Franse specialiteiten

Liefhebber van Frankrijk én de Franse keuken? Dan is kookboek Culinaria Frankrijk een echte aanrader. In dit kookboek vind je allerlei lekkere, Franse gerechten. Ook maak je in dit boek kennis met de Franse, culinaire historie en vind je er allerlei leuke weetjes en feitjes. Kookboek Culinaria Frankrijk behoort tot een reeks van kookboeken waarin de keukens van verschillende landen worden besproken. Zo heb je ook Culinaria España, Culinaria Italia, Culinaria Griekenland, etc.

Van streek naar streek

Ingedeeld op regio wordt iedere streek uitgebreid besproken en is er volop aandacht voor de specifieke producten van een streek. Maar ook de culinaire gerechten, tradities en historie komen per regio aan de beurt. Voorzien van prachtige, kleurige foto’s krijg je zo een goed beeld van de streek, maar ook van productieprocessen als het inmaken van zuurkool en wijnbouw en kooktechnieken. Denk aan het vullen van kip en konfijt technieken.

De klassieke recepten zijn niet zo geschikt voor een beginnend kok, maar vormen een leuke uitdaging voor kookliefhebbers die zich goed in de keuken weten te redden. Dit kookboek is een prettig naslagwerk waar je heerlijk in kunt snuffelen. Ook vind je in dit kookboek een verklarende woordenlijst, een indeling per streek en een alfabetisch register

Uitgelicht door Arie Benda

kookboek culinaria frankrijkTITEL:   Culinaria Frankrijk
UITGEVER: H.F. Ullmann
SAMENSTELLING: André Dominé
FOTOGRAFIE: Günter Beer
ARTDIRECTOR: Peter Feierabend
REDACTIE: Martina Schlagenhaufer
COÖRDINATIE: Michael Ditter
ISBN: 978-3-8331-5061-6

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: