Leuk wijnboek: Dom Perignon in een rugzak

Het wijnboek van Huib Edixhoven, “Dom Perignon in een rugzak”, is absoluut een aanrader voor de wijnliefhebber, die van een leuk, stoer wijnboek houdt. Toegegeven dit wijnboek rolt niet net van de pers, maar dateert uit 2010, maar dat maakt het niet minder leuk. Wij hebben het in ieder geval weer met heel veel plezier (her)lezen.

Waar gaat dit wijnboek over?

Mooi verhalen voorzien van wijnkennis, dat is wat dit wijnboek kenmerkt. Een wijnboek vol avonturen met rode wijn als rode draad. Huib Edixhoven beschrijft in dit wijnboek zijn belevenissen in landen als Rusland, Chili, India, Frankrijk of Nigeria en andere landen, afgewisseld met een kijkje in het privéleven van Huib. Mooie anekdotes, leuke wijnweetjes en spannende avondturen. Echt een leuk boek als je naar een ander soort wijnboek op zoek bent.

Samen met zijn vriendin Eef, broer David of zijn ouders maakt hij mooie reizen en vol met humor beschrijft Huib wat zij allemaal meemaken. De ene keer in het Nederlandse wijndorp Groesbeek, de andere keer op een verlaten weggetje in één of andere uithoek van de wereld. En Huib schrijft het zo dat het net lijkt alsof je er bij bent. Je beleeft het echt mee, en zo schrijven, dat is genieten. Zo waan je je af en toe echter achterop de motor of in een wijngaard, die Huib bezoekt en zo zit je in de trein met een Mongoolse dame. Echt geweldig!

Wijnboek Dom Perignon in een rugzakDe rode draad is wijn

Het is een wijnboek dus natuurlijk gaat het over wijn en al lezende steek je toch het één en ander op over wijn. Het boek is één grote ontdekkingstocht door de wereld van kleur, geur en smaak, waarin soms hele praktische zaken aan bod komen en het ook gewoon gaat over de basis ( hoe maak je wijn, wat proef je, etc.). De belevenissen van Huib, de wijnweetjes en kennis vullen elkaar goed aan en maken het tot een echt heel erg leuk boek. Ik heb menig keer echt hardop zitten lachen. Ik houd hier van!

Waar koop je dit wijnboek?

Met de naderende Sinterklaas, ondanks dat er heel veel nieuwe wijnboeken op de markt zijn gebracht, is dit “oudje” toch echt nog heel leuk om te geven of te krijgen. En bij Bol.com kun je het nieuw voor 16,90 kopen, maar het wordt daar tweedehands ook aangeboden voor 7,00.

Je vindt het boek bij Bol.com hier

 

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: