Wijnboek Het Domein (recensie)

Wijnboek Het Domein - Nederlandse wijngaarden in FrankrijkWijnboek Het Domein

Een jonge vrouw, een oude wijngaard, een nieuw leven – Lidewij van Wilgen

Een prachtige carrière in de reclame, een succesvolle echtgenoot, schatten van dochters – Lidewij van Wilgen heeft het allemaal. Ze geniet van alles om zich heen, maar langzaam ziet ze ook de oppervlakkigheid van haar leven. Ze verhuist met man en dochters naar een wijndomein in Zuid-Frankrijk voor een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur.
Met humor en zelfspot beschrijft Lidewij de weg vol tegenslagen die ze daarvoor moest doorstaan, een lange weg die uiteindelijk leidt naar de wereldwijde doorbraak van haar wijnen en een besef van wat er werkelijk toe doet in het leven.

Het boek is intrigerend en met karakter geschreven. Lidewij is een terriër die weet wat ze wil, waardoor je dit boek niet kunt wegleggen. Het boek dateert uit 2011 en inmiddels is het 2015 en in haar leven heel wat veranderd. Wil je meer over haar wijngaard weten; kijk dan eens op internet mas des dames of lees het artikel: Nederlandse wijngaarden in Frankrijk: Mas de Dames.

wijnboek het domeinUitgeverij: DE BEZIGE BIJ, CARCO: AMSTERDAM
TITEL: Het Domein
AUTEUR: Lidewij van Wilgen
ISBN: 978 90 234 5860 9
NUR: 320
(Verkrijgbaar bij bol.com)

Uitgelicht: Arie Benda, APERITIEF©

 

Mas des Dames

Mas des Dames is een 18e eews wijndomein in het Zuiden van Frankrijk. Samen met haar echtgenoot en haar dochters verruilden ze in 2002 de Nederlandse bodem voor het Franse terroir van Mas des Dames, waar een flinke klus op haar lag te wachten. Het herstellen van de oude wijngaarden, een modernisatie van de wijnkelder en natuurlijk het creëren van mooie wijnen. Lidewij schrok daar absoluut niet voor terug, stak de handen uit de mouwen, volgde een opleiding vinificatie en wijngaardbeheer en hervormde de wijngaard.

Lees ook hier meer over Lidewij’s avonturen: Nederlandse wijngaarden in Frankrijk: Mas de Dames

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: