Wijnboek: Tussen de Druiven

wijnboek tussen de druiven - een Australische wijngaardJournaliste Remke de Lange verruilde Nederland voor een Australische wijngaard. Ze verbleef een jaar down under en zag een langgekoesterde wens in vervulling gaan: een eigen wijn maken.

Remke vertrekt met man en kind naar de gerenommeerde Australische wijnstreek McLaren Vale waar ze een jaar lang te gast is bij het familiebedrijf Gemtree. Ze werkt in de velden tussen kangoeroes, koalabeertjes en eucalyptusbomen, ontmoet wijnmakers en proeft talloze wijnen.

Tijdens de oogst in het topjaar 2010 maakt ze haar eigen wijn: Rem’s Row, een zonnige Aussie shiraz van de druiven uit één rij in het veld. Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. En zo’n bak met gistende druiven, met de hand geplukt bij 38 graden, maakt meer emoties los dan ze had voorzien.

Tussen de druiven is een persoonlijk wijnboek over vier seizoenen tussen de druiven, geschreven door een stadsmens die op het Australische platteland ontdekt welke verhalen schuilgaan achter een wijnetiket, en er van wijndrinker in wijnproever verandert.

Video Tussen de druiven

 

wijnboek tussen de druivenboekenWijnboek Tussen de druiven

UITGEVERIJ: AMBO
TITEL: Tussen de druiven
AUTEUR: Remke de Lange
ISBN: 978 90 263 2425 3
( Verkrijgbaar bij bol.com)

UITGELICHT: Arie Benda, APERITIEF©

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: