Wijnboek ‘Wijnkenner word je zo”

Wijnboek Wijnkenner word je zoJe staat bij de slijterij of supermarkt en je weet uit het immense aanbod wijnen niet welke je moet kiezen. In een restaurant word je weinig wijs uit de wijnkaart. Je houdt van wijn, maar je weet er eigenlijk onvoldoende van. Herkenbaar? Wijnkenner word je zo geeft de (beginnende) wijnliefhebber een schat aan informatie, snijdt vele thema’s aan, is praktisch en onmisbaar.

Ontdek je favoriete wijn. Krijg ervaring met aroma’s en leer veel meer over druivensoorten. Waarom schenk je een bordeaux in een ander glas dan een bourgogne? Wat is dat eigenlijk: decanteren? Welke rode wijnen kun je gekoeld serveren en waarom mag je witte wijn niet te koud koelen?

Daarnaast geeft Wijnkenner word je zo praktische informatie over wijnstreken en (nieuwewijn) landen: van de bekende Franse en andere Europese wijnstreken tot landen als Nederland, Italië, Marokko, Chili, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

 

Met Wijnkenner word je zo spijker je je wijnkennis direct bij en schenk je met fl air de juiste wijn bij de juiste gelegenheid.

  • Praktisch en duidelijk wijnboek
  • Eigentijdse vormgeving en illustraties
  • Compleet met vele thema’s
  • Met medewerking van vinoloog Ellen Dekkers en voorwoord van Thérèse Boer

Auteursinformatie

De Franse wijnkenner en journaliste Ophélie Neiman blogt over alle aspecten van wijn op de website van Le Monde.Haar stijl is toegankelijk en humoristisch. Wijnkenner word je zo is haar tweede wijnboek.

Technische gegevens wijnboek ‘Wijnkenner word je zo’

Omvang: 216 pagina’s
Formaat: 18,5 x 24 cm, gebonden
ISBN: 978 94 6143 108 0
Prijs: € 22,50

– persbericht –

Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com, bij Ako, bij Kookpunt.nl en een tal van andere boekenwinkels.

Noot van de redactie: Ondertussen zijn wij zelf ook in het bezit van dit wijnboek en het is een echte aanrader! Leuk geschreven, handig en voorzien van tekeningen. Als we het woord in één woord zouden moeten omschreven, dan zou dat ‘gezellig’ zijn. De layout van het boek doet gezellig aan en het wijnboek staat vol handige tips en ingrediënten voor een gezellige avond. 🙂

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: