llja Gort terug op de buis met Gorts Wijnkwartier

Na tv-programma’s als  Wijn aan Gort, Gort à la Carte en Gort over de grens is Ilja Gort terug op de buis met een nieuw televisieprogramma: Gorts Wijnkwartier.

Gorts Wijnkwartier

In Gorts Wijnkwartier geeft Ilja Gort antwoord op vragen van de kijker. Zoals: Is wijn gezond? Is een kurk beter dan een schroefdop? Is wijn vegetarisch? En kun je witte wijn alleen bij vis drinken? Gort wordt dagelijks overspoeld met vragen over het druivennat. Op en rondom zijn chateau en zijn eigen wijngaard brengt hij iedereen die van een goed glas wijn houdt alle need to know en nice to know over wijn bij.

In zijn nieuwe tv-programma gaat Gaat zo gedetailleerd mogelijk in op de vragen van de kijker. Hij maakt uitstapjes naar bevriende wijnboeren of stelt de vraag tijdens een zonovergoten wijnboerenlunch aan zijn keldermeester. Met een bouquet van anekdotische geschiedenisverhalen, nuttige informatie en het heerlijke Franse joie de vivre-gevoel geeft hij antwoord en maakt hij de kijkers wegwijs in de wereld van de wijn.

Gorts Wijnkwartier, vanaf vrijdag 16 februari om 19.15 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2

Bron: persbericht

Ilja Gort weer op de buis met nieuw tv-programma: Gorts Wijnkwartier

Over Ilja Gort

Voor wie Ilja Gort niet kent, Ilja Gort is een bekend van wijn, boeken, tv én muziek. Ilja Gort woont tegenwoordig in Frankrijk, om precies te zijn in de Bordeaux op zijn Chateau La Tulipe de La Garde. Op dit Chateau maakt hij de bekende wijn La Tulipe (ondere te verkrijgen bij Albert Heijn). Voordat Ilja Gort naar Frankrijk vertrok was hij in Nederland zeer succesvol in het maken van reclametunes. Zo maakte Ilja Gort de o-zo bekende reclametune voor Nescafé (die in meer dan 160 landen werd gebruikt!). Ook de tune van Randstad Uitzendburo-o-o-o-h-ooooo is van zijn hand. In 1994 vertrekt Ilja Gort naar Frankrijk waar hij het Château de la Garde koopt. Dit chateau valt onder de appellation Bordeaux Superieur, en heeft 15 hectare wijngaarden. Tegenwoordig heet het château Château la Tulipe de la Garde en heeft het inmiddels bijna 20 ha.

Samen met de Franse oenoloog en wijnmaker Michel Rolland maakt Ilja Gort hier zijn wijn  ‘La Tulipe’. Zijn wijncarrière is net zo succesvol te noemen als zijn reclamecarrière. Zo  Ilja Gort ons op tv mee op reis door de wereld van wijn in zijn tv-programma’s Wijn aan Gort én Gort à la Carte. En alsof dat nog niet voldoende is, heeft Ilja Gort ook vele boeken geschreven met veelal wijn als onderwerp.  Zo schreef hij onder andere Leven als Gort in Frankrijk’, Wijnsurvivalboek’,  Overleven als Gort in Frankrijk ‘ en ‘Met Gort de Boer op’ én een aantal romans.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: