Verkiezing Nederlandse Aspergewijn 2018 komt er aan

Dit jaar wordt wederom de verkiezing van de Nederlandse Aspergewijn georganiseerd.  Deze verkiezing wordt voor het derde jaar door de Verenigde Vinologen Nederland (VVN) georganiseerd. Op zondag 18 februari proeven de leden van deze vereniging 30 genomineerde wijnen blind bij asperge-restaurant Hostellerie De Hamert in Wellerlooi. Van die 30 gaan er 6 wijnen door naar de finale. In de finale worden de 6 wijnen wederom blind geproefd en worden er drie aspergegerechtjes bij geserveerd, waarna de winnaar wordt uitgeroepen. De winnende wijn mag zich een jaar lang de Nederlandse Aspergewijn van 2018 noemen.

Landelijke aanpak Aspergewijn

Te vaak worden er wijnen als aspergewijn geschonken die niet bij passen bij deze koningin der groente. Althans dat vinden de leden van de Verenigde Vinologen Nederland. En dat is zonde! Daarnaast  is de verkiezing van een aspergewijn vaak een regionale aangelegenheid. Om het regionale karakter te doorbreken is er nu een landelijke verkiezing. In totaal zullen een dertigtal wijnen genomineerd worden. Ook de consument wordt betrokken bij deze verkiezing.

Winnaar op opening van het Aspergeseizoen

De winnende wijn wordt ook geschonken tijdens de opening van het Aspergeseizoen op 12 april 2018 en zal publiciteit krijgen in de media.

Finale proeverij Apsergewijn 2018

De verkiezing vindt plaats tijdens een wijn-spijsproeverij, waarbij zes wijn blind geproefd zullen worden door de vinologen in combinatie met een drietal aspergegerechtjes. Zo zal er bijzondere aandacht zijn voor de meest uitgelezen wijn-spijscombinatie. Belangrijk hierbij is dat er interactie plaatsvindt tussen de beide smaakprofielen (dus zowel van de wijn als van spijs).

De combinatie die hierbij in totaal het hoogst scoort zal in de schijnwerpers worden gezet.  Denk aan persberichten en websitevermeldingen. De best bijpassende wijn zal de titel Nederlandse Aspergewijn 2018 behalen.

Informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met

Hans Schers, Registervinoloog van de Wijnacademie.
0031-773069508
H.Schers@karakterwijn.nl
www.karakterwijn.nl

– persbericht –

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: