Vinoloog van het Jaar 2017 bekend!

Mike Heyer wint Prix Pommery en is Vinoloog van het Jaar 2017

Afgelopen zondag (25 september 2016) heeft Mike Heyer de overwinning van de Prix Pommery op zijn naam geschreven. Door deze winst mag hij de titel ‘Vinoloog van het Jaar’ tot volgend jaar oktobedragen. Mike Heyer, commercieel directeur van Distilleerderij Cooymans, ontving de Prix Pommery uit handen van Kim Vermeer van LFE, de distributeur van Champagne Pommery in Nederland. Naast de titel won Heyer ook een fles Pommery Champagne Cuvée Louise 2002 plus een geheel verzorgd weekendje weg. Tijdens dit weekendje weg staat er ook een bezoek en proeverij aan Champagne Pommery gepland. Alle prijzen zijn ter beschikking gesteld door Vranken Pommery.

Naast Mike Heyer mochten ook Alessandro Matrone en Anton van Balveren op het podium plaatsnemen. Alessandro Matrone, wijnadviseur bij Kwast Wijnkopers werd tweede. Anton van Balveren, eigenaar van Slijterij de Prins uit Rhenoy, eindigde knap op een derde plek.

Wedstrijd Vinoloog van het Jaar

De 21e finale van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar 2017 vond plaats tijdens het Proefschrift Wijnconcours op 25 september jl. in het Barbizon Palace Hotel Amsterdam. Aan de wedstrijd hebben in totaal bijna 50 vinologen deelgenomen. Na drie voorrondes en een halve finale streden 10 finalisten om de 1eplaats. Cees van Casteren MW had een lastige proeverij van 12 wijnen samengesteld. De finalisten werden danig op de proefgesteld. De proeverij bestond uit drie Rieslings uit Frankrijk, Duitsland en Australië. Daarnaast kwamen er ook drie verschillende wijnen uit Oostenrijk op de proeftafel. En drie wijnen uit de Nieuwe Wereld, zijnde Zuid-Afrika, Australië en Nieuw Zeeland en tot slot drie Spaanse rode wijnen.

Vereniging vnn Nederlandse VinologemEen vereniging van wijnspecialisten

De VVN is de vakvereniging van wijnspecialisten in ons land waarvan alleen ‘Vinologen van de Wijnacademie’ lid kunnen worden. Cursisten aan de vinologenopleiding kuunen aspirant-lid te worden. De VVN is opgericht in 1974 en telt anno 2016 zo’n 400 leden en 75 aspirant-leden. Vrijwel de meeste leden houden zich professioneel bezig met wijn. Daarnaast telt de vereniging leden die (nog) niet beroepsmatig met wijn bezig zijn, maar als liefhebber Vinoloog zijn geworden. Kortom, de VVN bestaat uit wijnspecialisten die één ding gemeen hebben: liefde voor- en kennis van wijn.

Meer informatie

Voor meer informatie over Champagne Pommery, kijk op www.pommery.com of neem contact op met de importeur LFE, Dierenriem 5, 3738 TP Maartensdijk, www.lfe.nl.

Meer informatie over de activiteiten van de VVN is te vinden op www.vinologen.net.

Of via Olav Meyknecht, Bestuurslid Ledenwerving en Communicatie, Verenigde Vinologen Nederland, Email: olav@meynmerk.nl.

– persbericht – 

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: