Prestigieuze wijncollectie Savelberg brengt kwart miljoen op

De wijncollectie van Henk Savelberg levert meer dan een kwart miljoen euro op.

Afgelopen weekend werd de wijncollectie van topkok Henk Savelberg geveild. Tijdens deze prestigieuze wijnveilig werden zo’n 2.500 flessen (met een geschatte waarde van zo’n €200.000,- ) geveild. De veiling bracht meer op dan de geschatte waarde.

Indrukwekkende wijncollectie
De collectie bestond uit vele mooie wijnen. Flessen van topproducenten uit Bordeaux, Bourgogne en Italië. Twee flessen Montrachet Grand Cru uit 2005 brachten het meeste op. De liefhebber had 8640 euro voor de twee flessen over.

Wie is Henk Savelberg?

wijncollectie veilenHenk Savelberg (63) is een bekende naam in de (inter)nationale wereld van wijn en spijs. Savelberg kreeg interesse in wijn en spijs in de vroege jaren zeventig. Op 20 jarige leeftijd ging hij in de horeca werken en startte met het verzamelen van wijnen. In 1982 kreeg hij zijn eerste Michelin ster bij restaurant “De Graaf van Hoogeveen” in Noordwijk. Later volgde Michelin sterren bij  elk nieuw restaurant waar hij ging werken. In 1989 startte hij zijn eigen restaurant “Vreugd en Rust” in Voorburg, waar hij 25 jaar lang een Michelinster wist te behouden.

De wijnkaart van dit beroemde restaurant bij Den Haag werd verschillende malen onderscheiden met een Grand Award van Wine Spectator. Dit is de hoogste waardering voor wijnkaarten van restaurants, die aangetoond hebben een zowel compromisloze als passievolle toewijding voor wijnen te hebben. Bezitters van een Grand Award hebben over het algemeen meer dan 1000 wijnen op de kaart staan en bieden de gast een grote keuze in zowel de breedte als de diepte. Zo biedt de Henk Savelberg collectie een grote keuze in wijnen van topproducenten uit Bordeaux, Bourgogne en Italië, van oudere jaargangen alsook van flessen op groot formaat.

Savelberg verkocht zijn restaurant in juli 2014 aan zijn voormalige werknemer en vriend, culinair ondernemer Carsten Klint. Na een grondige verbouwing startte hij samen met Ron Blaauw een nieuw restaurant: Central Park by Ron Blaauw. Savelberg zelf opende een nieuw restaurant in Bangkok (Thailand).

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: